Friday, July 19, 2013

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel
Energie
Activitate
Afectiune
Prietenie cu alti caini
Prietenie cu straini
Dresaj
Paza
Protectie
Ingrijire
Statistic energie rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici activitate rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici afectiune rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici prietenie cu alti caini Cavalier King Charles SpanielStatistici prietenie cu straini rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici dresaj rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici paza rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici protectie rasa caini Cavalier King Charles SpanielStatistici ingrijire rasa caini Cavalier King Charles Spaniel
    Origine Anglia
    Inaltime 30.0 - 33.0 cm
    Greutate 6.0 - 8.0 kg
    Istoric rasa Este o varietate a lui King Charles Spaniel de care se distinge prin onorificul nume de “Cavaler” si prin botul mai lung. A fost crescut ca animal de companie si pentru vanatoarea de animale mici, inca din secolul al XVI-lea. Regele Carol al II-lea al Angliei (Charles II Stuart) a iubit mult compania acestor spanieli care astazi ii poarta numele. In urma imperecherilor selective, botul acestor spanieli a devenit foarte scurt. In 1926 americanul Roswell Eldridge a oferit premii importante la cinci editii consecutive ale concursului Crufts Show dog pentru a incuraja revenirea in scena a spanielului cu bot alungit si care putea fi vazut in picturile vechi. Acest spaniel a fost numit Cavalier King Charles si a devenit mai popular decat ruda sa, mai ales in Anglia, dar si in SUA.
    Descriere Fizica Este un caine de talie mica, echilibrat, bine construit, gratios. Capul este relativ turtit intre urechi, stop putin conturat, bot conic, nas cu nari mari si negru. Ochii sunt mari, rotunzi, distantati si de culoare inchisa. Urechile sunt prinse sus, foarte lungi, lasate si acoperite cu franjuri bogate. Coada este destul de lunga, purtata atarnat, bine imblanita si poate fi taiata la doua treimi din lungimea ei. Blana are un par moderat de lung, matasos, drept sau usor ondulat, cu franjuri bogate pe urechi, coada si partea posterioara a picioarelor. Poate fi alb cu pete castanii (Bleiheim), negru, roscat, negru cu cafeniu, sau tricolor (negru, alb si cafeniu).

No comments:

Post a Comment